Confidenţialitate

Distribuitorii de energie riscă amenzi după furtuna din Vest

Distribuitorii de energie care nu au reluat la timp alimentarea în zonele afectate de furtuna de duminică ar putea fi amendați.

Autoritatea Națională de Reglementare în acest domeniu face verificări.

Președintele ANRE, Nicolae Havrileț, a explicat la Europa FM că operatorii de energie electrică au obligația să repună în funcție liniile în maximum 48 de ore în orașe și în trei zile în zona rurală. Cei care nu au respectat aceste termene riscă amenzi usturătoare.

”Pentru toate zonele afectate am trimis echipe de control din partea Autorității de Reglementare pentru a verifica dacă operatorii de distribuție respectă date din standardele de performanță ale activității lor. Acolo unde nu s-a respectat acest termen, autoritatea ia în calcul amendarea operatorilor de distribuție. Conform legii, amenzile se pot da până la un nivel de 200.000 pe fiecare caz în parte”, a spus Nicolaie Havrileț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, la orele prânzului, potrivit Agerpres, în cazul E-Distribuție Banat, din grupul Enel, mai erau circa 8.500 de consumatori fără energie electrică, din cei peste 225 de mii care au avut de suferit în urma furtunii de duminică.

Pe de altă parte, Electrica nu precizează numărul consumatorilor nealimentați, dar a anunțat că, în dimineața zilei de miercuri, mai erau 18 localități afectate în zona de distribuție Electrica Muntenia Nord și trei localități în zona Electrica Muntenia Sud.

În total, la nivelul țării, aproximativ 500.000 de consumatori de energie au fost afectați de furtuna de duminică, potrivit Ministerului Energiei.