Confidenţialitate

Disponibilizări la un important producător de mobilă: Din cauza crizei, au scăzut comenzile | AUDIO

Unul dintre cei mai importanţi producători de mobilă din România a fost nevoit să-şi reducă personalul cu 15% din cauza scăderii comenzilor și a situației economice de la nivel european.

Grupul Cotta Internaţional, care este inființat la Arad, a fost nevoit să-şi reducă personalul cu 15% din cauza scăderii comenzilor în ultimele şase luni şi estimează că va încheia anul cu o producţie în scădere cu 20% faţă de 2021.

Marius Ţucudean, asociat la Grup Cotta Internaţional, spune că inflaţia în Europa, unde se exportă peste 90% din mobila produsă, a condus la scăderea comenzilor, în timp ce costurile mari cu energia şi materiile prime au afectat suplimentar activităţile în cele cinci fabrici pe care compania le deţine.

„Costurile cu energia electrică sunt în medie de trei ori mai mari, dar asta numai pentru că firma era pregătită înainte de explozia preţurilor, investind în ultimii doi ani în producţia de energie cu panouri fotovoltaice. Dacă nu era producţia proprie de curent electric, astăzi erau facturi de şase-şapte ori mai mari. În momentul de faţă compania produce 35-40% din energia electrică folosită, mai spune Marius Ţucudean.

Pe lângă aceste concedieri, compania nu are în vedere alte restructurări de posturi în următoarea perioadă, mai spune Marius Țucudean.

Prima fabrică Cotta a fost înfiinţată în 2000, în Arad, iar în prezent grupul are cinci unităţi de producţie. În urmă cu zece ani, Cotta Internaţional avea aproximativ 700 de angajaţi, iar acum are 1.300.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.