Discuțiile dintre liderii politiștilor și MAI continuă luni

Negocierile dintre sindicatele politiștilor și cei ai Ministerului de Interne s-au încheiat, fără un rezultat concret. Cele doua părți au convenit să reia discuțiile luni. Cele mai importante revendicări: creșterea salariilor cu 20% prin ordonanță de urgență, de la 1 aprilie și o creștere a sporurilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va avea luni o nouă întâlnire cu liderii sindicatelor din Poliţie, pentru a stabili împreună două propuneri de amendamente la OUG nr. 9, din 2017, cu privire la sporul de permanenţă şi acordarea unui procent de 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale, anunţă Ministerul de Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Daniela Pescaru s-au întâlnit, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor, care au protestat în faţa sediului MAI şi în faţa Guvernului.

Aproape 3000 de politisti au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne si au ajuns la sediul Guvernului. Acestia sunt decisi sa continue protestele, dupa cum declara Cecilia Tatia, lider sindical din județul Argeș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS