Confidenţialitate

Discuții la nivel înalt între SUA și Rusia, care se acuză reciproc de încălcarea armistițiului legat de Ucraina

Statele Unite și Rusia au început discuții la nivel înalt după ce, luni, Washingtonul a cerut explicații Moscovei pentru mișcările de trupe și armament de la granița cu Ucraina.

Informația vine de la adjunctul ministrului rus de Externe, Sergei Ryabkov, care a declarat, pentru agenția Interfax, că Washingtonul nu trebuie să-și facă griji pentru situația din regiune.

Între timp, administrația americană, în frunte cu președintele Joe Biden, a intensificat discuțiile cu liderii de la Kiev.

În Donbas, Ucraina și Rusia se acuză din nou reciproc de încălcarea armistițiului, iar 6 militari ucraineni au murit în ultima săptămână în conflictul care a lăsat Ucraina fără Crimeea.

Statele Unite au cerut explicații Rusiei pentru deplasările de trupe și echipament greu militar de la granița cu Ucraina, deplăsari pe care le consideră provocări.

Departamentul de Stat a anunțat, luni, că Statele Unite sunt gata să se angajeze într-un dialog cu Rusia pe tema conflictului regiune, relatează agenția de presă Reuters.

Vinerea trecută, președintele american Joe Biden a discutat la telefon cu omologul ucrainean Volodymyr Zelinskiy, iar discuția vine după ce liderul de la Casa Albă a aprobat livrarea unui ajutor militar Ucrainei în valoare de 125 de milioane de dolari. Printre altele, este vorba despre armament letal și radare.