Confidenţialitate

Discuții între șefii Apărării din România și Ucraina. Șeful Statului Major al Apărării transmite că România suplimentează măsurile de siguranță la frontieră

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat cu comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Discuția a vizat situația generată de intensificarea atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei și incidentul drona descoperită în județul Tulcea.

Șeful Apărării i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României, mai arată sursa citată.

Oficialul român a transmis că țara noastră condamnă cu fermitate războiul de agresiune dus de Federația Rusă precum și atacurile nejustificate și ilegale desfășurate împotriva infrastructurii ucrainene și populației civile. Generalul Daniel Petrescu a a reiterat sprijinul multidimensional pe care România îl va acorda Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik