Discover EU, programul care permite tinerilor de 18 ani să călătorească gratuit în Europa, la a patra etapă

Aproximativ 20 mii de tineri vor primi anul acesta un permis de călătorie gratuită. Este a patra, şi ultima, rundă a iniţiativei Discover EU, prin care peste 50 mii de tineri au călătorit în Europa în ultimii doi ani.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta de 18 ani, iar călătoriile vor avea loc între 1 aprilie şi 30 octombrie şi vor dura maxim 30 de zile.

De altfel, în doi ani, de când a fost lansat programul, din cei 50 mii de tineri care au beneficiat de el aproximativ două mii sunt din România. Pentru mulţi, experienţa a fost prima călătorie în Europa sau prima fără părinţi sau profesori.

Ca regulă generală, călătoriile vor fi cu trenul. Totuşi, pentru a asigura un acces pe întreg continentul, sunt premise şi autobuzele, feriboturile sau, în mod excepţional, avioanele.

Programul oferă tinerilor de 18 ani şansa de a afla mai multe despre cultura ţărilor pe care le vizitează şi de a cunoaşte tineri din alte ţări.

Comisia Europeană vrea ca, de anul viitor, Discover EU să facă parte din programul Erasmus, deci să se adreseze în special studenţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS