Directorul SIF Banat-Crisana, retinut

Dragoș Bîlteanu, soțul cântăreței Cristina Rus, este acuzat, între altele, de delapidare și spălare de bani.

Directorul SIF Banat-Crișana a fost reținut, azi-noapte, în dosarul în care este acuzat de delapidare și manipularea pieţei de capital.

Procurorii DIICOT au luat aceeași măsură și în cazul altor patru inculpați – Najib El Lakis – membru în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana, Adrian Victor Prodan şi avocatul Nicolae Mergeani – membri în Consiliului Reprezentanților Acționarilor SIF Muntenia şi Stere Gardan. Toți vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor DIICOT, directorul SIF Banat Crișana, Dragoş Bîlteanu, soțul cântăreței Cristina Rus, este acuzat că alături de tatăl său și alte persoane făceau parte dintr-o grupare care ar fi delapidat SIF Muntenia și SIF Banat Crișana.

Fondurile obținute de inculpați erau transferate ulterior prin intermendiul mai multor societăți off-shore.

Mai mult, suspecții s-ar fi implicat şi în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în 2013 în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Mecanismele bursiere au fost grav afectate, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF BANAT – CRIŞANA până la un nivel semnificativ mai mare decât cel de pe piaţa principală.

După tranzacții, preţul acţiunilor revenea la valorile inițiale.

Toate infracțiunile ar fi fost comise în ultimii doi ani, iar prejudiciul depășește 62 de milioane de lei.

Anul trecut, Dragoș Bîlteanu aparea în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 90 de milioane de euro.