Directorul Operei Naționale din București a fost reținut

Directorul Operei Române, Răzvan Ioan Dincă, și un alt angajat al instituției au fost reținuți de procurori, în noaptea de marți spre miercuri, în dosarul în care mai mulți funcționari ai Operei sunt suspectați de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Miercuri, directorul Operei Române și cealaltă persoană reținută de procurori urmează să fie duși la Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Marți, procurorii au făcut percheziții la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor angajați ai instituţiei, iar directorul Operei, Răzvan Ioan Dincă, a fost dus pentru audieri la Poliţia Sector 1.

Surse judiciare au declarat că anchetatorii au ridicat documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS