Confidenţialitate

Directorul OMS: Pandemia, departe de a se fi încheiat

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a atras atenția că, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare din unele ţări, pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

“Există o deconectare uriaşă, în care în unele ţări, cu cele mai ridicate rate de vaccinare, pare să existe o mentalitate că pandemia s-a încheiat, în timp ce altele se confruntă cu valuri uriaşe de infecţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Pandemia este departe de a se termina. Nu se va încheia până nu se va încheia peste tot”, a adăugat oficialul OMS.

Potrivit lui, Organizația are nevoie de finanţare imediată pentru a-şi finanţa sprijinul tehnic şi operaţional pentru toate ţările, în special pentru cele mai afectate de pandemie.

”Planul actual de răspuns este insuficient finanţat şi marea majoritate a acestuia este rezervat de donatori pentru anumite ţări sau activităţi”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care le-a cerut producătorilor de vaccinuri să pună la dispoziţie mai multe doze pentru programul COVAX, care furnizează seruri în ţările mai sărace.

X