Confidenţialitate

Directorul general al Teatrului Naţional Târgu Mureş a demisionat după ce a făcut tot posibilul să renoveze clădirea, dar nu a primit ajutor | AUDIO

Directorul general al Teatrului Naţional Târgu Mureş, Attila Gáspárik, și-a dat demisia după ce a încercat pe toate căile să găsească soluții pentru renovarea clădirii, dar nu a primit ajutor. Directorul i-a trimis o scrisoare deschisă și preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îl informează despre starea deplorabilă a clădirii şi de lipsa de reacţie a clasei politice în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Attila Gáspárik conduce Teatrul Naţional din Târgu Mureş de 11 ani și spune că imobilul a ajuns într-o stare deplorabilă, iar siguranţa artiştilor, a angajaţilor şi a publicului este pusă în pericol.

Clădirea a fost inaugurată în 1973 şi de atunci nu s-au efectuat renovări semnificative. Nu este nici izolată termic. Chiar dacă în programul de guvernare există un capitol referitor la renovarea clădirii, încercările de a sesiza Ministerele Culturii și Dezvoltării au eşuat – spune directorul.

„Nici parlamentarii judeţului Mureş n-au prezentat niciun interes”, arăta Attila Gáspárik în scrisoarea deschisă adresată șefului statului.

Directorul Teatrului Naţional Târgu Mureş a precizat că demisia sa va intra în vigoare în 19 septembrie și spune că a vrut să atragă atenţia asupra situaţiei înainte de întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu preşedinta Ungariei, Novák Katalin.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Actrița Valeria Seciu a murit | AUDIO