Confidenţialitate

Actrița Valeria Seciu a murit | AUDIO

„Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, Valeria Seciu”, scrie UNITER pe Facebook. Actrița Valeria Seciu s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 83 de ani. Anunțul a fost făcut de UNITER, care a și premiat-o în mai multe rânduri pentru rolurile sale remarcabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeria Seciu a terminat în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, la clasa profesorului Pop Marțian, care îl avea ca asistent pe nimeni altul decât Octavian Cotescu, cel care, ulterior, avea să-i devină soț.

La terminarea facultății, după un stagiu de doi ani la teatrul din Cluj-Napoca, Valeria Seciu a debutat pe scena „Teatrului Național” din București, în rolul Veronicăi Micle în spectacolul „Eminescu” de Mircea Ștefănescu, în regia lui Sică Alexandrescu.

Era remarcabilă prin sensibilitatea și fragilitatea ei pe scenă

Până în 1977, a făcut parte din trupa Naționalului bucureștean, după care a trecut la Teatrul Mic, condus atunci de Dinu Săraru și devenit fenomenul teatral al perioadei.

În 1996, la Gala premiilor Uniter, unde a primit premirul „Cea mai buna actriță” pentru rolul MAMA din spectacolul Pelicanul.

După 1989, Valeria Seciu a înfiinţat una dintre primele trupe independente, Teatrul Levant.

După ultima sa apariție pe ecrane, în filmul „Roxanne’, din anul 2013, Valeria Seciu s-a retras complet din viața publică. Singura ei apariție în public de atunci a avut loc în iulie 2015, când a primit o stea pe aleea actorilor din Piața Timpului din Capitală.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Facebook / UNITER / Marcel Baciu