Confidenţialitate

Directorul general al Tarom, suspendat din funcția de manager de resurse

Directorul general al companiei aeriene Tarom, Christian Heinzmann, va fi suspendat din funcția de manager de resuse financiare și umane, începând cu data de 22 martie. Decizia a fost luată de administratorii Tarom ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

“Managerul trebuia să asigure resursele financiare și de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat autoritatea aeronautică este 22, din 22 martie nu va mai putea să îndeplinească. Este primul punct pe care l-am primit de la CA Tarom. Lipsa de responsabilitate și deficienţele de management nu mi se par în regulă. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri și cheltuieli, în loc să aibă 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta în condițiile în care anul trecut prețul cherosenului a scăzut spectaculos. Daca nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru”, a declarat Dan Costescu.

Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut un control la Tarom şi a decis că Heinzmann, care exercită atât funcţia de director general, cât şi pe cea de director de resurse, nu mai poate exercita funcţia secundară. Heinzmann nu a fost revocat însă din funcția de director general. Atunci când s-a luat în discuţie raportul de management, directorul general al Taroom a părăsit sala.

“Domnul Heinzmann a refuzat să discute aceste deficienţe şi a părăsit sala consiliului de admnisitraţie”, a spus Dan Costescu.

Ministrul a precizat că inclusiv corpul de control a sesizat diverse deficienţe la Tarom. Costescu a adăugat că activitatea Tarom se desfăşoară normal în prezent.

“Poate vor fi unele întârzieri, dar nu va fi afectată siguranţa zborurilor”.

Heinzmann și-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, atunci când a semnat un contract pe patru ani.