Confidenţialitate

Directorul FBI spune că nu are informaţii care să susţină acuzaţiile lui Trump privind interceptarea

Directorul FBI, James Comey, a declarat că nu are nicio informaţie care să susţină acuzaţiile formulate de preşedintele Donald Trump, potrivit cărora Barack Obama a ordonat supravegherea comunicaţiilor sale în timpul campaniei electorale, relatează NBC News, citat de News.ro.

„Nu am nicio informaţie care să susţină mesajele de pe Twitter (ale preşedintelui Trump – n.r.) şi am verificat atent în FBI”, a spus Comey într-o audiere în Congres.

El a dat asigurări că răspunsul este acelaşi pentru Departamentul de Justiţie.

Oficialul a precizat că instanţele trebuie să ofere autorizaţie pentru supraveghere electronică, „atent monitorizată”, şi că nici preşedintele şi „nicio persoană din Statele Unite nu poate ordona supravegherea electronică a cuiva”.

Întrebat dacă FBI a fost solicitat vreodată să intercepteze telefoanele lui Trump, Comey a refuzat să răspundă. El a cerut, însă, Comisiei să nu interpreteze în niciun fel faptul că nu are dreptul să se pronunţe.

Pe 4 martie, Trump l-a acuzat pe Obama că i-a interceptat comunicaţiile. ”Cum a putut preşedintele Obama să cadă atât de jos şi să-mi pună telefoanele sub ascultare în timpul perioadei sacre a alegerilor. Este Nixon/Watergate”, a lansat Donald Trump, catalogându-şi predecesorul drept o ”persoană răufăcătoare (sau bolnavă)”.

Casa Albă a retractat ulterior acuzaţia lui Trump. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Sean Spicer a declarat că Trump nu se referea la interceptări atunci când făcut această acuzaţie pe Twitter.