Confidenţialitate

Directorii de teatru cer să poată organiza evenimente cu 200 de spectatori, fără dovezi medicale

Directorii teatrelor din mai multe orașe ale țării atrag atenția, printr-o scrisoare deschisă, asupra unei situații care îi împiedică să își desfășoară activitatea: pot primi spectatorii în interior, însă regulile în vigoare fac foarte complicată organizarea spectacolelor în exterior.

Această situație este generată de faptul că spectacolele în exterior funcționează după aceleași reguli ca marile evenimente precum festivalurile.

Directorii de teatru au venit cu mai multe propuneri pentru a putea organiza spectacole în exterior: dacă spațiul exterior este în administrația teatrului, spectatorii să poată ocupa 70% din capacitate, însă să nu mai fie obligați să arate un certificare de vaccinare, un test negativ sau dovada anticoprilor.

Într-un spațiu neconvențional, directorii de teatru cer  -în scrisoarea deschisă- să poată organiza evenimente cu 200 de spectatori, tot fără dovezi medicale, spune managerul teatrului din Constanța, Erwin Șimșensohn.

Spectacolele de teatru în exterior au același regim precum evenimentele cu mii de oameni, precum festivalurile, însă riscurile nu sunt aceleași, mai spune Erwin Șimșensohn.

Propunerile au fost trimise Admnistrației Prezidențiale, Ministerului Culturii, dar și Comitetului pentru Situații  de Urgență.