Confidenţialitate

Director din Agenția Domeniilor Statului, arestat preventiv pentru corupție | AUDIO

Un director din cadrul Agenției Domeniilor Statului a fost arestat preventiv de DNA pentru corupție. Bărbatul e acuzat că a cerut 350.000 de euro mită de la un om de afaceri.

Marius Ionel Nuță, șef al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului, ar fi cerut de la un om de afaceri, care e martor în dosar, 350.000 de euro pentru „a-l ajuta” să încheie cu Agenția Domeniilor Statului un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit DNA, faptele s-ar fi petrecut anul acesta, în perioada 24 ianuarie – 20 martie. În schimbul banilor inculpatul i-ar fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Martorul i-ar fi dat lui Marius Ionel Nuță 90.000 de lei, o primă tranșă din suma pretinsă inițial. Ulterior însă, contractul de arendă a fost câștigat de o altă persoană.

Judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

Agenția Domeniilor Statului este o instituție publică, finanțată integral de la bugetul de stat, care gestionează terenurile cu destinație agricolă proprietate publică și privată a statului.

Foto: Europa FM

Citește și: Percheziții în Bacău, la traficanți de droguri de mare risc