Director al firmei Tel Drum, pus sub învinuire pentru înșelăciune cu fonduri europene

Petre Pitiş, directorul general al societăţii Tel Drum a fost audiat, vineri, la DNA în calitate de suspect, alături de Florea Neda, fost director al aceleaşi societăţi, în prezent director adjunct.

Cei doi au fost chemați să dea explicații, într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziţionării unei staţii de asfaltare, a spus la ieşirea de la DNA, avocatul Gheorghe Corbeanu, apărătorul lui Florea Neda.

„Este vorba despre un proiect privind instalaţia de asfaltare. Se presupune că firma de la care Tel Drum a cumpărat-o cu 12 milioane de lei a fost achiziţionată cu 8 milioane de o altă firmă. Faptele s-au petrecut în 2015. DNA susţine că ar fi fost un aranjament şi că de ce nu a cumpărat instalaţia Tel Drum direct de la producător. Dar producătorul nu a participat la licitaţie. Nu avea de unde să cumpere”, a susţinut avocatul lui Florea Neda.

Întrebat dacă există numele lui Liviu Dragnea în dosar, el a spus: „Nu ştiu să apară în dosar numele lui Liviu Dragnea”.

„Am fost anunţat că s-a început urmărirea penală. Din punctul meu de vedere este o eroare. Este vorba de un denunţ făcut aiurea. A inceput o anchetă, aveţi răbdare”, a spus, după audieri Petre Pitiş, directorul general al Tel Drum.

Întrebat dacă el este interfaţa lui Liviu Dragnea, Pitiş a negat.

„M-aţi înebunit cu personajul ăsta! Îl cunosc că-i din judeţ, am jucat cu el fotbal în liceu când eram elev în clasa a XI-a”, a explicat directorul Tel Drum.

Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, la audieri este aşteptat şi un alt suspect, Mircea Vişan, director în cadrul Tel Drum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS