Confidenţialitate

Directoarea Hexi Pharma: Dan Condrea știa că ar fi existat unele  probleme

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea ar fi ştiut că produsele firmei aveau probleme, însă acestea nu ar fi chiar atât de grave, afirmă directoarea companiei, Flori Dinu.

Patronul ar fi vorbit cu angajații săi despre diluarea dezinfectanților după dezvăluirile din presă pe această temă.

”El (n.r. Dan Condrea) mi-a mărturisit la un moment dat, după izbucnirea scandalului, că ar fi ceva probleme, dar nu atât de grave cum s-a semnalat în presă, dar că ar fi fost nişte probleme. Nu ştiu să vă spun dacă erau recente. Nu mi-a spus ce fel de probleme erau. Eu l-am pus în faţa sesizării, dânsul a spus ”da sunt nişte probleme, dar nu aşa cum spune presa”, a declarat Flori Dinu.

Aceasta a mai spus că produsele firmei erau verificate de responsabili ai spitalelor în ceea ce priveşte igiena şi că testele făcute pe dezinfectanţii companiei ar fi fost bune.

”Nu am avut nicio reclamaţie cum că produsele nu conţin ce am spune noi că ele conţin”, a  spus Flori Dinu.

Aceasta a mai adăugat că, în opinia sa, Hexi Pharma nu a pus niciodată în pericol viaţa unor pacienţi, prin produsele livrate spitalelor.

”Niciodată. Din punctul meu de vedere lucrul acesta nu s-a întâmplat nici măcar o clipă. Nu am cunoştinţă de astfel de declaraţii, să spui că din cauza unor produse neconforme, în speţă ale firmei Hexi Pharma, mi se pare un pic prea mult. Probleme din cauza infecţiilor nosocomiale probabil că au fost, şi se ştie şi în presă, dar în mod explicit din cauza problemelor apărute la Hexi Pharma cu produsele nu avea cum să se întâmple. În spitale se fac periodic teste de sanitaţie. Nu cred că un medic epidemiolog  ar putea să mătrăşească astfel de teste şi să-şi pună pielea în joc sau libertatea. Lucrurile astea sunt foarte serioase, iar acele teste de sanitaţie au arătat că produsele noastre îşi făceau treaba. Erau luate probe înainte şi după şi testele au dovedit că dezinfectanţii noştri îşi făceau treaba”, a declarat directoarea Hexi Pharma.

Joi, au avut loc noi percheziții la sediul Hexi Pharma, societatea acuzată că a livrat dezinfectanți diluați spitalelor. Poliția a ridicat mai multe documente cerute de procurorul care de caz. Directoarea generală a firmei, Flori Dinu, a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi dat mită spitalelor pentru semnarea unor contracte: