Directoarea din MS, trimisă în judecată pentru luare de mită, cerea 1.000 de lei de la oricine dorea să-și deschidă o farmacie

     Apar primele informații din dosarul în care directoarea din Ministerul Sănătății – Mihaela Udrea – a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.

Femeia ar fi cerut câte 1.000 de lei de la oricine dorea să-și deschidă o farmacie și să obțină autorizație de funcționare.

Unul dintre denunţători este chiar administratorul unui lanț de farmacii care le-a spus anchetatorilor că i-a plătit directoarei 3 mii de lei.

Procurorii au instalat camere video în biroul Mihaelei Udrea și așa au stabilit că aceasta mai primea, pe lângă bani, și produse cosmetice.

 

Potrivit rechizitoriului, luna trecută, Mihaela Udrea a primit, chiar în biroul său din Ministerul Sănătății, un plic în care se aflau 1.000 de lei.

Banii au fost primiți de la Liliana Sgârcitu – proprietara unui lanț de farmacii care dorea să obțină autorizații de funcționare.

La aproape 3 săptămâni, aceeași femeie – denunțător în cauză – i-a mai oferit directoarei încă 2 mii de lei.

”I-am lăsat plicul pe birou, într-o pungă de plastic”, le-a declarat aceasta procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, Mihaela Udrea ar fi primit, în total, în perioada aprilie-august 7.500 de lei și 500 de euro, dar și produse cosmetice de la 6 persoane. În schimbul mitei, ar fi eliberat avize pentru diverse puncte de lucru farmaceutice.

Directoare a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită.

De asemenea, Liliana Sgârcitu este cercetată într-un alt dosar – fiind acuzată că a coordonat o rețea care elibera rețete false.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS