Dinamo va merge la TAS pentru dreptul de a juca în Europa League

Dinamo nu a primit până la urmă dreptul de a juca în cupele europene din partea Federației Române de Fotbal și se va adresa ultimei instanțe posibile – Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Comisia de Licențiere a FRF le refuzase “alb-roșilor” participarea într-o competiție continentală – deși clubul a ieșit din insolvență, iar Comisia de Recurs a menținut vineri verdictul.
Dinamoviștii trebuie să se adreseze Tribunalului din Elveția până la data de 2 mai, iar instanța sportivă supremă este obligată să dea un răspuns în maximum 30 de zile. Decizia primită va fi irevocabilă.

Gruparea din Ștefan cel Mare și-a plătit datoriile până la data limită: 31 mai 2015, dar n-a putut ieși oficial din insolvență din cauza unui recurs  făcut de ANAF. Până la urmă Dinamo a câștigat procesul cu fiscul, dar abia în luna septembrie, așa încât acum încearcă să îi convingă pe cei de la UEFA că vina aparține justiției din România. Echipa antrenată de Mircea Rednic se poate califica în preliminariile Europa League atât de pe locul al 4-lea în play-off-ul Ligii 1, cât și din Cupa României, unde o va întâlni în finală pe CFR Cluj, care se află deasemenea în insolvență și nu are drept de joc în competițiile continentale.

În etapa a opta din play-off, Dinamo va juca duminică în deplasare la Pandurii Târgu-Jiu. Runda va începe sâmbătă cu întâlnirea SteauaFC Viitorul și se va încheia luni cu partida ASA Tg. MureșAstra Giurgiu. Vineri se joacă un singur meci, în play-out: de la oră 20:30 Petrolul se va lupta cu FC Botoșani.

Derby-ul dintre ocupamntele primelor două locuri din play-out: CSMS Iași și CFR, se va disputa duminică la oră 18:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS