Dinamo și FCSB – eliminate din Cupa României

Optimile Cupei României la fotbal s-au încheiat cu două mari surprize: cele mai titrate echipe ale campionatului, Dinamo și FCSB au fost eliminate de adversare mult mai slab cotate.

Dinamoviștii au cedat după prelungiri și lovituri de departajare în fața formației de liga a 3-a Csikszereda Miercurea Ciuc. După primele 90 de minte scorul a fost 2-2, iar după prelungiri 3-3.

Harghitenii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Majzik și Magyari în partyea secundă, dar Dinamo a egalat prin „dubla” lui Dan Nistor. Echipa antrenată de Mircea Rednic a preluat conducerea în prelungiri prin noul-intrat Mihai Neicuțescu, dar gazdele au punctat din nu prin Istvan Berde.

La loviturile de departajare, gazdele au ratat de două ori, prin Gonzalez și Veress, dar „alb-roșii” le-au imitat prin Sergiu Hanca și Gicu Grozav. Mitra a ratat și el la harghiteni, dar Vlad Olteanu n-a profitat e ocazie. Au urmat șirul ratărilor Solymosy și Denis Ciobotariu, apoi Zsolt Nagy a transformat pentru Csikszereda, iar șutul belgianului Delorge a fost apărat de portarul ciucanilor, Daniel Bordaș. Arbitrul Andrei Antonie a dictat repetarea loviturii, însă Bordaș a apărat din nou și calificat formația din Miercurea Ciuc pentru prima oară în sferturile Cupei.

FCSB a cedat și ea cu 1-2 la Dunărea Călărași, însă folosind echipa a 2-a. Formația lui Dan Alexa a deschis tabela prin Seroni în minutul 47, iar roș-albaștrii au mai încasat un gol în minutul 80 de la Dobrosavlevici.

Golul de onoare al lui FCSB a fost marcat de Cristian Dumitru în minutul 82. Gruparea lui Nicolae Dică a terminat în inferioritate, după ce Raul Rusescu a primit al 2-lea galben pe final.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS