Şcolile din județul Constanța, închise luni din cauza vremii

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis suspendarea cursurilor în toate școlile și grădinițele din județ pentru ziua de luni când se anunță cod de frig, vânt puternic și ninsori viscolite.

Ulterior, în urma analizării situației operative, se va hotarâ necesitatea prelungirii suspendării și pentru zilele următoare. Toate instituțiile din componenta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au transmis că sunt pregătite cu forțe și mijloace pentru a interveni rapid în caz de nevoie.

Reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Dobrogea au anunțat că până în seara zilei de 27 februarie, se vor semnala cantități mari de zăpadă, de 30 de cm, izolat și peste, intensificări ale vântului de 90 km/h ce vor genera formarea de troiene, fapt care va conduce la blocarea drumurilor, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

În acest sens, se recomandă participanților la trafic să evite deplasarea cu autoturismele proprii. Iar primăriile trebuie să ia măsuri în vederea sprijinirii persoanelor fără adăpost și a celor blocate în trafic.

Peste 250 de  pompieri militari constănțeni sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea fenomenelor meteorologice care se pot manifesta cu violență.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS