Confidenţialitate

Constanța: Din cauza vântului puternic, activitățile în porturi au fost oprite, iar serviciul 112 a fost asaltat

Gulfer Predescu

Codul galben de vânt puternic s-a manifestat la Constanța cu zeci de arbori căzuți pe autoturisme, pe străzi, cu blocări ale circulație pe drumuri din județ sau incendii de vegetație uscată. Vântul a suflat cu o asemenea intensitate încât a smuls copaci din rădăcini și acoperișuri de pe case. Nu au fost victime.

Nici în timpul iernii, în episoadele de furtună, când viscolul mătură litoralul, nu au fost atâtea apeluri la 112 ca astăzi.

La mare a fost cald- 22 de grade, dar vântul  a crescut treptat în intensitate, ajungând chiar și  la 70 km/oră. Activitățile în porturile maritime și fluviale au fost suspendate, pentru evitarea accidentelor navale. A fost o zi plină pentru pompierii ISU Dobrogea chemați în ajutor din toate colțurile județului, de la Mangalia, Olimp, Tuzla, Eforie, Constanța, din mai multe localități din sud și nord.

Zeci de apelanți au reclamat copaci doborîți de vânt peste mașini sau peste fire electrice. DJ 391 a fost blocat la intrarea în comuna Cobadin de un copac smuls din rădăcini și picat pe carosabil. La Eforie Sud, un pom a căzut peste firele electrice, oprind circulația într-o intersecție din centrul stațiunii. Mai mulți stâlpi de electricitate, din beton, s-au inclinat pur și simplu și stau să cadă. Acoperișuri de case, de balcoane, copertine au zburat ca niște hârtii. Au fost semnalate și două incendii de vegetație, la Năvodari și Lumina.  Atât pompierii cât și echipele din primării au intervenit peste tot unde au fost chemați in ajutor, mai ales tăierea pomilor căzuți și inlăturarea crengilor de pe artele rutiere. Nu au fost victime.