Din cauza noului coronavirus, China interzice comerţul cu animale sălbatice pe teritoriul său

Regimul chinez a decis să interzică comerţul cu animale sălbatice pe întreg teritoriul ţării în supermarketuri, restaurante şi pe platformele de comerţ electronic, relatează Reuters.

Măsura este cauzată de focarul noului coronavirus.

Orice amplasament care creşte animale sălbatice trebuie izolat.

Interdicţia intră în vigoare duminică.

Se crede că virusul, care a infectat peste două mii de oameni în întreaga lume şi a ucis 56 de oameni în China, provine dintr-o piaţă de peşte din Wuhan, unde s-ar fi comercializat ilegal animale sălbatice.

Statele Unite ale Americii organizează un zbor charter, duminică, pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus.

Avionul va prelua peste 200 de persoane.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea regimului de la Beijing în urma unor negocieri purtate în ultimele zile.

De asemenea, SUA intenţionează să îşi închidă temporar consulatul din Wuhan.

Franţa va lua măsuri similare.

În colaborare cu autorităţile locale, guvernul de la Paris intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi să se deplaseze de la Wuhan la Changsha.

La rândul său, Rusia poartă negocieri similare cu China.

Milioane de locuitori sunt blocaţi în statul asiatic din cauza măsurilor de carantină impuse în mai multe orașe.

În tot mai multe regiuni, au fost anulate festivităţile prilejuite de Noul An Chinezesc.

Primele cazuri de pneumonie cauzate de acest nou coronavirus au apărut, în decembrie, într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, metropolă din centrul Chinei cu 11 milioane de locuitori.

Autostrăzile au fost închise. Circulația trenurilor și a avioanelor a fost suspendată. Măştile de protecție a feței au devenit obligatorii, iar încălcarea acestui ordin se pedepseşte cu amendă.

Un al doilea caz de îmbolnăvire a fost confirmat în Statele Unite ale Americii.

3 pacienți sunt spitalizați în Franţa, acestea fiind primele cazuri din Europa.

Epidemia ”se accelerează” şi pune China ”într-o situaţie gravă”, a recunoscut preşedintele Xi Jinping, potrivit căruia China ar putea ”câştiga bătălia”.

După o recentă reuniune, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit că este „prea devreme” pentru a decreta „starea de urgenţă internaţională”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS