Din august pana in octombrie, vremea va fi calda si secetoasa

Așa va fi vremea în majoritatea regiunilor țării.

Luna viitoare, temperaturile vor fi normale pentru luna august în majoritatea regiunilor, cu excepția vestului țării, unde, local, va fi mai cald decât de obicei. Temperaturile medii se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius în Moldova, și până la 23 de grade în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Precipitațiile vor fi puține, cu excepția centrului și nordului țării, unde ploile vor fi abundente. În Dobrogea se vor cumula între 28 și 40 de litri/mp, în timp ce în Muntenia, cantitatea de apă va ajunge la 95 l/mp.

În septembrie, va fi cald mai ales în estul, sud-estul și, local, în sudul și vestul țării. Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normal în centrul, nordul și local în vestul țării, iar în restul zonelor va fi o tendință de deficit.

În octombrie, meteorologii estimează valori termice peste medii în sud-est și, local, în regiunile sudice și vestice. Vor fi cantitati de precipitatii normale în est, sud-est și, local, în sud, iar în rest va ploua mai mult decât de obicei.