Confidenţialitate

Din 15 mai, vizitele la dentist ar putea fi mai scumpe | AUDIO

De la jumătatea lunii, se vor redeschide cabinetele stomatologice.

Intervențiile vor fi programate astfel încât să existe pauze între consultații, iar cabinetul să poată fi aerisit după fiecare pacient.

Nu este exclus să scoatem mai mulți bani din buzunar pentru vizita la dentist.

Din cauza pandemiei de coronavirus, pentru fiecare cabinet sunt costuri mai mari pentru echipamentele de protecție și materialele de dezinfectare.

”Sigur, acestea (echipamente de protecție) se purtau și până acum. Va trebui și pacientul să poarte un halat de protecție. Dezinfectantul folosit în timpul intervenției.. înseamnă deja utilizarea unor sisteme speciale de contaminare. Lămpile UV, un echipament care poate fi folosit pe bază de plasmă, de exemplu..”, a declarat Norina Forna, vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din 15 mai, cabinetele stomatologice trebuie să facă triajul epidemiologic al pacienților. În momentul în care își fac programarea, ei vor fi chestionați în legătura cu starea lor de sănătate, iar la intrarea în cabinet li se va lua temperatura.

Dar în cazuri excepționale, va fi permisă însoțirea unui pacient la dentist.

”După fiecare pacient, trebuie aerisit cabinetul foarte bine. E o primă măsură. Acel chestionar de triere a situației trebuie făcut prin telefon înainte. O planificare mai riguroasă cu spațiu între pacienți, de asemenea. Se recomandă a se realiza însoțirea pacienților doar în situații limită: când avem copil sau pacient cu handicap sau persoană de vârsta a treia care nu se poate deplasa singură”, a adăugat vicepreședintele Colegiului Medicilor Stomatologi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pacienții diagnosticați cu COVID-19, dar asimptomatici, vor putea consulta un medic stomatolog doar în cadrul spitalelor dedicate acestor bolnavi.