Confidenţialitate

Din 1 mai, va fi reluat tratamentul fără interferon

Vor beneficia 10.000 de pacienţi cu hepatită virală C, anunță Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Un alt contract, semnat în urmă cu o lună, vizează alţi 2.000 de pacienţi eligibili cu ciroză decompensată, medicamentul fiind deja inclus în lista aprobată prin Hotărîre de Guvern.

Noua etapă de tratament pentru hepatita cronică virală C vizează:  9.700 pacienţi cu fibroză F3 si F4 (ciroză compensată), cu fibroză F2 asociată cu manifestari extrahepatice de tip autoimun, cu limfom cu celule B non-Hodgkin, cu hepatocarcinom, cu hemofilie sau talasemie majoră, precum şi personalul medical, indiferent de stadiul fibrozei; 250 pacienţi cu insuficienţă renală aflaţi în dializă, stadiile de fibroză F2, F3 si F4 (ciroză compensată); 50 pacienţi cu transplant hepatic şi  2.000 pacienţi cu ciroză decompensată.

Tratamentul va fi efectuat cu DCI Dasabuvirum+Ombitasvirum+Paritaprevirum+Ritonavirum pentru primele două grupe de pacienţi menţionate şi cu DCI Ledipasvirum+Sofosbuvirum pentru celelalte două grupe de pacienţi.

Prin legea bugetului din acest an, CNAS a fost autorizată să încheie contracte în limita creditelor de angajament de 3 miliarde lei pentru medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat.

Pînă acum, au fost tratați fără interferon 5.860 de pacienţi, în cadrul primului contract finalizat la 1 noiembrie anul trecut.