Din 1.550 de călători verificaţi în cinci trenuri, 539 de persoane circulau fără bilet

Compania CFR Călători şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române au efectuat controale în cinci trenuri, iar din cei 1.550 de pasageri verificaţi, 539 de persoane nu aveau bilet de tren, arată datele transmise astăzi de companie, la solicitarea News.ro.

În urma controlului, 153 pasageri au plătit preţ similar celui de la casa de bilete, iar alţi 386 de călători au fost nevoiţi să achite bilete la tarif de taxare în tren.

CFR Călători a verificate cinci trenuri care circulau pe rutele Feteşti – Bucureşti Obor, Bucureşti Obor – Constanţa, Feteşti – Bucureşti Obor, Constanţa – Bucureşti Obor şi Constanţa – Bucureşti Obor.

Compania recomandă celor care călătoresc frecvent cu trenul, să folosească abonamentul CFR .

“Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete”, se arată în comunicatul transmis de CFR Călători.

Compania a mai anunţat că acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic.

Potrivit CFR Călători, pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeşte un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din: amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei, tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă, tarif suplimentar în valoare de 300 lei şi speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS