Confidenţialitate

Dimineți cu o cafea perfectă de fiecare dată! (P)

Ritualul cafelei de dimineață face parte din rutina zilnică a milioane de români. Aromată, cu lapte, espresso sau frappe, cafeaua este parte din viata noastră în fiecare zi. Iesirile cu prietenii se fac la o cafea, intalnirile de business au altă aromă cu o cafea 100% Arabica în ceașca aburindă, orele în șir petrecute la birou sunt energizate de o cafea.

De peste un sfert de secol, Cafea Fortuna este lângă români pentru un binemeritat moment de relaxare. Brand 100% românesc, Cafea Fortuna s-a dezvoltat an de an și a pariat continuu pe inovație, calitate, siguranță și încredere.

Cafea ARABICA 100%

“Cafeaua miroase a Rai proaspăt măcinat”, spunea scriitoarea Jesse Lane Adams. Este și motivul pentru care, probabil, in România consumul de cafea este în creștere.

Dacă la nivel mondial se consumă în jur de 2, 25 miliarde de cești de cafea zilnic, statisticile naționale arată că, de la an la an, românii consumă și ei în ce în ce mai multă cafea. Suntem înaintea Ungariei și a Bulgariei la consumul de cafea, cu un consum de 40,1 litri de cafea per locuitor.

Gustul însă s-a rafinat, fie acasă, fie la cafenea sau la birou, românii consumă conștient cafea și știu să îi aprecieze aroma și gustul. Cea mai apreciată cafea este cea 100% ARABICA.

De aceea, poate cel mai căutat sortiment de la Cafea Fortuna este Fortuna Rendez-vous, obținut din boabe de cafea 100% ARABICA. Fabrica celor de la Cafea Fortuna este cea mai modernă fabrică de prelucrare a cafelei din România. Din depozitele de la tropice, cafeaua ajunge  verde în România, în fabrica celor de la Cafea Fortuna. Și aici începe întreg procesul de prelucrare al acesteia care cuprinde:  degustarea și selectarea mostrelor în laborator, transportul către fabrică, depozitarea, prăjirea, realizarea rețetei, măcinarea, ambalarea și depozitarea produsului finit. Specialiștii din laboratorul Cafea Fortuna sunt cei care dau verdictul și a lor este decizia finală asupra calității cafelei verzi achiziționate.

Unul dintre procesele importante care se simt în calitatea cafelei este prăjirea pentru că, în forma ei naturală, cafeaua verde nu are deloc aromă de cafea. Însă, în timpul prăjirii, ea dezvoltă între 800 și 1000 de substanțe diferite de aromă, își schimbă culoarea, pierde între 10-20% din greutate și crește în volum.  Prăjirea este un proces chimic complex care determină aromă cafelei, corpul și nivelul de aciditate.

În funcție de parametrii de prăjire, aceste componente pot fi create, echilibrate sau distruse. Cafea Fortuna acordă acestui proces o atenție deosebită și, pentru a pune în evidență toate aromele, prăjirea se face în mediu deschis. După ce este evacuată din cuptor, cafeaua este răcită și depozitată în silozul de cafea prăjită. Apoi, e gata de împachetare și trimitere către casele românilor.

Aroma, garanția calității cafelei

La final de proces, în casele românilor ajunge cafeaua răsfăț Rendez-vous, o cafea ce impresionează simțurile cu echilibrul perfect dintre nuanțele dulci și cele fructat florale.

Creată dintr-un amestec de soiuri nobile 100% ARABICA, prăjite exact cât trebuie pentru eliberarea tuturor aromelor, este o cafea cu un gust ușor acid de citrice și o consistență asemănătoare pudrei de cacao. Rendez-vous redefinește plăcerea de a savura o cafea!

 Știați că

  • O boabă de cafea este, de fapt, sămânța unui fruct roșu sau galben numit cireașă, în care se găsesc două boabe puse față în față pe partea plată?
  • Boabele de cafea ARABICA se recoltează manual, de către sute de culegători.  Aceștia aleg doar boabele coapte corect, deoarece cele prea coapte vor avea un gust de fermentat, iar cele necoapte un gust neplăcut și astringent de mazăre verde.
  • Un singur bob defect poate strica gustul unei cești de cafea.
  • Un culegător adună între 50-100 kg de cireșe pe zi. Din acestea, doar 20% sunt boabe (semințe), restul fiind coji și învelișuri. Prin urmare, un culegător adună în medie 10 – 20Kg/zi, adică un sac de 60 kg / săptămână.
  • Culegerea se face la interval de 2 săptamâni, culegătorii trecând prin plantație de 5-7 ori.
  • Estimativ, costul recoltării reprezintă jumătate din costul anual al unei plantații de cafea.

 

O cafea perfectă de fiecare dată!

Detalii pe www.cafeafortuna.ro