DIICOT: Noi percheziții la tânărul din Craiova acuzat de propagandă jihadistă

Procurorii DIICOT au făcut noi percheziții la domiciliul tânărului din Craiova acuzat de propagandă jihadistă. Acesta va fi audiat din nou la sediul DIICOT structura centrală, după ce, se pare, ar fi recidivat.

 

Anchetatorii ar fi ridicat de la domicilul tânărului din Craiova mai multe telefoane, laptopuri, precum și alte obiecte.

Există suspiciunea că acesta a continuat să facă propagandă pentru ISIS pe internet și ar fi amenințat mai multe persoane.

Tânărul Luigi Constantin Boicea, acum în vârstă de 18 ani, a fost ridicat pentru prima dată de procurori în urmă cu exact un an.

Anchetatorii au arătat că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor.

În 2012, pe o platformă online, elevul scria că a jucat fotbal de la 6 la 13 ani, însă s-a îmbolnăvit de diabet şi a renunţat la sport. Apoi s-a hotărât să devină musulman.

Tânărul şi-a luat numele de Omar al-Faruq şi obişnuia să intre pe mai multe forumuri.

Anul trecut a fost pus sub învinuire şi reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă. A stat o noapte după gratii, apoi a fost eliberat sub control judiciar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS