Confidenţialitate

DIICOT, despre breșa de securitate de la Camera Deputaților: „Sunt efectuate cercetări in rem”

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) transmite că în momentul de față se fac cercetări in rem în cazul breșei de securitate cibernetică de la Camera Deputaților.

„La data de 30.01.2023 reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic.

În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.

Precizăm că în acest moment nu pot fi furnizate informații suplimentare privind stadiul anchetei, fiind incidente dispozițiile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001.

Această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva vreunei persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor în vederea stabilirii corecte și complete a stării de fapt și adoptării în cauză a unei soluții legale și temeinice”, transmite DIICOT.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Breșă de securitate cibernetică la Camera Deputaților: Au fost furate date importante. Reacția USR. LIVE UPDATE | AUDIO