DIICOT anchetează dispariția unui milion de dolari din conturile FRF

Nou scandal în lumea fotbalului: DIICOT anchetează dispariția unui milion de dolari din conturile Federației Române de Fotbal.

Banii au dispărut din conturile federaţiei în perioada 2010-2012, anunţă surse judiciare. Banii au fost primiţi de FRF de la FIFA, iar în acea perioadă preşedintele Federaţiei era Mircea Sandu.

Mai mulţi oameni din lumea fotbalului au fost citaţi de procurorii DIICOT pentru audieri.

Fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Patriţiu Abrudan este audiat ca martor în acest dosar de procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010-2012 s-ar fi constituit un grup infracțional organizat prin care s-a urmărit însușirea sumei de peste  un milion de dolari, provenită din finanţarea Federației Române de Fotbal de către forul mondial de Fotbal.

Patrițiu Abrudan a declarat că procurorul de caz vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației.

Banii de la FIFA ar fi fost delapidați către conturile unor persoane din conducerea federației de la acea vreme, în ultima perioadă a mandatului lui Mircea Sandu.  De altfel, toți membrii Comitetului Executiv al FRF de atunci vor fi audiați în calitate de martori.

Anchetatorii spun că banii ar fi fost supuşi unui proces de reciclare fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS