DIICOT a reținut trei traficanți de droguri care vindeau, lunar, 10.000 de pastile de ecstasy

Trei bărbați după ce au fost prinși în flagrant în Capitală, când încercau să vândă 1.800 de comprimate de ecstasy. Procurorii au descoperit că aceștia se aprovizionau din străinătate, lunar, cu 10.000 de comprimate, pe care le vindeau în țară pentru 50.000 euro. Bărbații vor fi duși astăzi în fața tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Cu câteva zile în urmă, inculpații au vândut în Piatra Neamț 100 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei, iar DIICOT i-au prins în flagrant când aceștia încercau să vândă 1.800 de pastile de ecstasy în București, la prețul de 8100 euro.

Procurorii susțin că cei trei bărbați fac parte dintr-o grupare de trafic de droguri care aducea lunar din străinătate cel puțin 10 000 de pastile de ecstasy, pe care le vindeau în principal în cluburile din București și încasau peste 50 000 de euro.

Anchetatorii spun că prețul mediu la care cumpărau cei trei din Europa de Vest este de aproximativ 1 euro pe comprimat. În România, le vindeau de 4, 5 ori mai scump dealerilor, iar pentru consumatori, prețul unei pastile ajungea la aproximativ 11 euro.

Investigația a început în luna noiembrie când s-a descoperit că unul dintre ei distrubuia cantități importatnte de droguri către dealeri importanți din Capitală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS