Confidenţialitate

DIICOT: 154 de persoane reținute într-o operațiune de destructurarea grupărilor de criminalitate organizată | AUDIO

154 de persoane reținute și 36 plasate sub control judiciar – acesta este bilantul operațiunii derulate ieri de Poliția Română și D.I.I.C.O.T., pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Alte două persoane au fost predate, în baza mandatelor europene de arestare, autorităților din țările în care erau căutați.

Polițiștii și procurorii antimafia au făcut 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane și minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni contra patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. Au fost puse în executare 367 de mandate de aducere și 457 de percheziții domiciliare.
insert

Cu aceasta ocazie au fost descoperite peste 30 de kilograme de cannabis, cocaină și alte substanțe psihoactive, 9 sisteme informatice, 14 laptopuri, 2 stații emisie-recepție, 60 de drone cu cameră video, peste 500 de parfumuri, jumatate de kilogram de bijuterii, 15 carduri bancare, sute de dolari și lire sterline, peste 550.000 de euro și 440.000 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme de lux, 333 de telefoane mobile, 129 de cartele SIM, tablete, hard-disk-uri si medii de stocare, un dispozitiv decopiat datele cardurilor bancare, 7.300 de țigarete, 3 arme neletale, diverse arme albe și înscrisuri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Florin Cîțu: Poate viteza cu care am vrut să fac reformă a fost prea mare

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.