Dieta mediteraneană combate depresia

Persoanele care adoptă o dietă mediteraneană, bogată în legume, fructe, nuci, seminţe şi peste, sunt mai puţin predispuse depresiei.

O cercetare la care au participat 11.000 de voluntari arată că persoanele care aveau o dietă mediteraneană prezentau un risc de depresie cu 30% mai mic comparativ cu persoanele care aveau o dietă alimentară diferită.

Cercetătorii spanioli spun că această dietă îmbunătăţeşte capacitatea de funcţionare a vaselor de sânge, combate inflamaţiile şi repară distrugerile la nivel celular, toate aceste elemente reducând riscul de apariţie a depresiei.

Alte studiile făcute până acum au evidenţiat că dieta mediteraneană reduce riscul de declanşare a maladiilor cardiace, a diabetului, a astmului şi a cancerului.

Cercetătorii au luat în considerare 8 caracteristici esenţiale ale dietei mediteraneene: un consum moderat de alcool şi produse lactate, un consum scăzut de carne şi cantităţi mari de legume, fructe, nuci, cereale şi peste.