Confidenţialitate

Diego Maradona, depus la Palatul prezidenţial din Buenos Aires. Un stadion din Italia va purta numele fotbalistului

Este doliu în lumea sportului: Diego Maradona s-a stins din viața miercuri. Sicriul cu trupul neînsufleţit a legendei fotbalului argentinian a fost depus la Palatul prezidenţial din Buenos Aires.

La Napoli, în Italia, Stadionul San Paolo va fi redenumit Diego Armando Maradona.

A fost un moment de reculegere în toată Argentina la mijlocul nopții în memoria lui Diego Maradona. Oamenii au aplaudat minute în șir de la balconul apatamentelor din marile orașe.

Sute de oameni s-au așezat la rând în fața Palatului Prezidenial din Buenos Aires, unde sicriul cu trpului lui Diego Maradona a fost depus în timpul nopții. Preşedintele Argentinei a decretat trei zile de doliu naţional după moartea lui Maradona, idolul unei ţări răvăşite acum de durere.

Sute de fani au ieșit miercuri seară pe străzile din Napoli, pentru a-l omagia pe Maradona. Legenda fotbalului a jucat la clubul italian între 1984 și 1991. Autoritățile din Napoli vor ca noua arenă să fie redenumită Diego Armando Maradona.

În 1990, România întâlnea Argentina la Cupa Mondială, meci terminat cu o remiză, 1-1. Cum a fost să fii pe același teren cu Maradona, a povestit la Europa FM Iosif Rotariu:

„Aveam emoție, mă uitam tot timpul la el, să văd ce face, cum se mișcă. Am avut privilegiul acesta și șansa să fiu aproape de un om care, cred eu, a fost cel mai mare din istorie.”

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani s-a stins din viață cel mai probabil din cauza unui stop cardio-respirator. Suferise recent o operație delicată de îndepărtare a unui cheag de sânge.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu