Confidenţialitate

DGA: Profesorul de la Universitatea Tehnică din Cluj, prins când lua mită de la studenți (VIDEO)

Suspectat că lua mită de la studenți, profesorul Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică din Cluj va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, în cursul zilei de duminică.

El a fost reținut, după ce procurorii au găsit în biroul său mai multe plicuri cu bani.

Direcția Generală Anticorupție anunță că a extins cercetările în acest dosar și mai multe persoane sunt anchetate pentru dare de mită.

Potrivit DGA, profesorul Ioan Ardelean de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj a fost prins în flagrant delict în timp ce lua 450 de euro și 450 de lei de la mai mulți studenți restanțieri.

Aceștia din urmă voiau să se asigure vor trece examenul la materia Mecanisme I și II.

Ofițerii DGA și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au făcut percheziții atât acasă la profesor, cât și în biroul lui de la Universitate.

În birou, au găsit 2000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro dar și mai multe plicuri cu numele unor studenți.  De altfel, într-o înregistrare publicată de Direcția Generală Anticorupție, profesorul recunoaște că studenții i-au lăsat bani la birou.

Profesorul Ioan Ardelean este cadru didactic la Universitatea Tehnică din Cluj, ceea ce înseamnă că după pensionare, s-a reangajat, fiind plătit cu ora.

Alături de acesta, riscă să dea explicații în fața judecătorilor și studenții care au dat mită pentru a promova examenele.