DGA a lăsat Poliția Rutieră Brăila fără agenți

Poliţia Rutieră Brăila a rămas practic fără agenţi după ce 11 angajaţi au fost reţinuţi şi alţi 10 au fost puşi sunt sub control judiciar după ce ar fi luat mită.

Poliţiştii sunt acuzaţi că au luat bani pentru a-i ierta pe şoferii care au încălcat legea.

Pentru acoperirea posturilor pe care aceștia le ocupau, la serviciul de Poliție Rutieră vor fi transferați agenți de la Ordine Publică, în ciuda faptului că nu au pregătirea necesară. Vor fi aduși și agenți de circulație de la Galați pentru rezolvarea temporară a acestei probleme.

Practic, mai mult de două treimi dintre agenţi sunt angajaţi. Din cei 4 care au scăpat, 2 sunt ofiţeri şi 2 erau în concediu medical în perioada monitorizată.

În anchetă au fost folosiţi ofiţeri sub acoperire, care au observat cum pretindeau bani „colegii” de Rutieră: în palmă cu ocazia strângerii de mână, în portbagajul mașinii de poliție, şi cum erau denumite codificat sutele de lei: „bețe”, „bastoane” sau „bilete”.

Agenții primeau mită pentru a închide ochii la contravenții rutiere, făceau intervenții pentru rudele șefilor sau mușamalizau accidente cu victime.

Potrivit interceptărilor, unul dintre agenți consuma băuturi alcoolice și în timpul serviciului, conducând sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice, atât mașina personală, cât și cea de serviciu.