Confidenţialitate

Dezvoltator imobiliar, mai mulți notari și un avocat din Ploiești, reținuți după ce au vândut mai multor persoane aceleași apartamente. Prejudiciul depășește 1 milion de euro | AUDIO

Un dezvoltator imobiliar din Ploiești a vândut mai multor persoane aceleași apartamente, iar prejudiciul creat acestora depășește 1 milion de euro. În rețea, erau implicați și notari și un avocat. Sunt 5 persoane reținute în acest dosar, iar 4 dintre ele vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din octombrie 2016 și până în octombrie anul trecut, 16 persoane au fost înșelate de un dezvoltator imobiliar din Ploiești. Inițial, acesta încheia convenții scrise, autentificate la notari din Ploiești, privind vânzarea unor apartamente. Cei interesați achitau integral apartamentele, după care aceleași locuințe erau vândute altor persoane cu care erau semnate contracte autentice de vânzare-cumpărare.

Un avocat din Baroul Prahova, complice al dezvoltatorului imobiliar, se folosea apoi de două societăți comerciale pe care de fapt le controla pentru a declanșa falimentul dezvoltatorului imobiliar și astfel persoanele vătămate erau în imposibilitatea de a-și recupera prejudiciul. E vorba de  sume care totalizează peste 1 milion de euro, potrivit procurorilor de la Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Mai multe persoane au fost audiate și apoi reținute în urma unor percheziții care s-au desfășurat la complexurile de locuințe White Tower și City Gate, precum și la birouri notariale și la un cabinet de avocatură din Ploiești. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, printre cei prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă se află reprezentanți ai dezvoltatorului imobiliar, un notar și un avocat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Arad: O mașină s-a răsturnat după ce șoferița a condus haotic prin oraș și nu a oprit la semnalele polițiștilor. Femeia era drogată și consumase alcool | AUDIO