Dezbaterile bugetului pentru anul 2018 continuă și azi

După patru zile de dezbateri în comisiile reunite de buget-finanțe ale Parlamentului, proiectul de buget pe 2018 este aproape finalizat, discuțiile continuând și azi.

Până acum parlamentarii au reușit să golească fondul de rezervă al Guvernului, după ce au dispus ca toate cele 83 de milioane de lei pe care le avea Executivul puse deoparte să fie împărțite.

Partea leului, adică 60 de milioane de lei, s-au dus către culte, iar alte 10 milioane a primit Ministerul Culturii pentru a construi monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia.

De majorări au mai beneficiat și radioul public, consiliul concurenței și curtea constituțională, în rest toată lumea a rămas cu ce a dat inițial Guvernul.

Urmează în orele următoare o dezbatere care se anunță a fi efervescentă pe marginea bugetelor autorităților locale, autorități care sunt extrem de nemulțumite de reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, despre care spun că va crea o gaură de 20% în bugetul primăriilor.

După ce va finalizarea discuțiilor de azi din comisiile de buget finanțe, proiectul de buget pentru anul viitor va intra luni în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului, urmând ca joia viitoare să fie dat votul final.

Varianta audio a materialului. Cristian Citre:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS