Dezbatere Moțiune de cenzură. Turcan: “Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu trebuie să plece”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, astăzi, în Parlament, că simpla abrogare a OUG 13 nu “şterge păcatele” premierului Sorin Grindeanu şi a Guvernului său, fiind necesară şi plecarea din funcţii, pentru ca românii să îşi recapete încrederea în instituţiile statului.

‘Moţiunea de cenzură este o sancţiune politică la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil în Uniunea Europeană. «Noaptea, ca hoţii!» a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Este sloganul unei democraţii originale pe care domnii amintiţi încearcă să o instaureze în România, o democraţie reinterpretată în cheie infracţională şi care pretinde că în baza unui vot popular orice îi este permis”, a spus Turcan.

Aţi simulat destul ataşamentul faţă de valorile democratice. (…) Singura soluţie corectă pentru dvs. Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu este demisia de urgenţă a dvs. şi a întregului Cabinet complice. Domnule prim-ministru Grindeanu, abrogarea OUG nu vă şterge păcatele. Nu vă absolvă de responsabilitate. Culpa politică şi morală rămâne şi pentru ea trebuie să plătiţi cu funcţiile. Ar fi un gest de minimă reparaţie pentru răul făcut României“, a spus Turcan.

Liderul PNL a afirmat că, “dacă avea respect pentru cetăţeni“, premierul ar fi plecat “în secunda doi”, după abrogarea “ordonanţei ticăloase” care ştergea infracţiunile de care era acuzat Liviu Dragnea.

Turcan a arătat că astfel de comportante sunt şi cele care au făcut mulţi români să plece din ţară, pentru că legile nu sunt aplicate sau sunt aplicate discriminatoriu, şi a invitat parlamentarii să aprobe moţiunea de cenzură, pentru a fi “alături de cetăţenii cinstiţi şi muncitori”.

“Românii nu v-au votat ca să-l scăpaţi pe domnul Dragnea”, a mai spus Turcan.

“Este revoltător cum într-o noapte, trei oameni de la vârful coaliției guvernamentale și complicii lor au reușit să abată România de la parcursul său firesc, printr-o încercare de a salva protejații politici de acțiunea justiției”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a cerut “să se facă lumină” , cu trimitere la gestul manifestanților din Piața Victoriei, care – duminică noaptea – au aprins luminile telefoanelor. În semn de solidaritate, mai mulți parlamentari au făcut același gest, aprinzându-și telefoanele mobile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS