Confidenţialitate

Deva: Un medic va fi cercetat pentru că a greșit operația unui pacient | AUDIO

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva a depus o plângere penală împotriva unui medic, care va fi cercetat pentru că a greșit operația unui pacient. Medicul are dublă specializare, de neurochirurg și ginecolog, și profesează la spitalul din Deva de mai mulți ani. Plângerea penală a fost depusă la Poliție, fiind deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

În data de 5 noiembrie, medicul a operat un pacient de 84 de ani, la cap, pentru a-i extirpa un hematom intracranian localizat pe partea dreaptă. Cu toate acestea, a găurit craniul pacientului pe partea stângă. Ulterior, neurochirurgul a revenit cu pacientul în sala de operație, pentru a-l mai opera o dată, de data aceasta pe partea dreaptă.

Conducerea spitalului din Deva a depus o plângere, după ce a aflat despre incident. Potrivit reprezentanților spitalului, pacientul este internat la Terapie Intensivă pentru îngrijiri medicale post-operatorii. Medicul neurochirurg a afirmat că avea și edem cranian, de aceea a fost nevoie de acea intervenție.

Pe numele medicului au mai fost depuse numeroase plângeri, atât din partea pacienților, dar și a colegilor din spital. Conducerea din Deva a solicitat o reevaluare profesională a neurochirurgului, la Ministerul Sănătății și la Colegiul Medicilor Hunedoara.

Ministerul Sănătății a transmis că nu are astfel de atribuții. Nici Colegiul Medicilor Hunedoara nu a putut declanșa o anchetă în cazul medicului, deoarece acesta este înscris la Colegiul Medicilor Timiș. La sesizările transmise către Colegiul Medicilor Timiș, reprezentanții spitalului devean nu au primit niciun răspuns.

Autor: Monalise Hihn

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marea Britanie: Trei doze de vaccin anti-COVID reduc riscul de infectare cu peste 93% | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.