Confidenţialitate

Deva: Secretara generală din primărie și soțul ei, reținuți. Ar fi primit mită în schimbul acordării unor contracte pe bani publici

Secretarul general al Primăriei Deva, soțul acesteia, funcționar în cadrul aceleași instituții, și un om de afaceri au fost reținuți de procurorii DNA pentru 24 de ore. Este vorba despre un dosar ce are ca obiect acordarea unor lucrări pe bani publici pentru care secretarul general ar fi primit importante sume de bani.

În ordonanța procurorilor se arată că secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, beneficiind și de ajutorul soțului ei, Hadrian Sârbu, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi pretins de la aceeași persoană 7.000 euro pentru a-și trafica influența asupra funcționarilor din cadrul Primăriei.

Banii ar fi fost primiți și pretinși pentru atribuirea către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Omul de afaceri a încheiat cu Primăria un contract care avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la un adăpost de urgență pe timp de noapte.

Omul de afaceri, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al primăriei suma totală de 40.000 lei.