Deținuții britanici ar putea primi tablete

Dacă o propunere recentă va fi aprobată în Regatul Unit, britanici le vor pune la dispoziție deținuților din penitenciare tablete iPad. Scopul este unul educațional. În plus, se dorește ca aceștia să comunice mai ușor cu familiile lor prin Skype sau Facetime.

Presa britanică scrie că o astfel de decizie va avea rolul de a crește nivelul de educație al celor care ispășesc pedepse în închisoare și de a reduce numărul celor care comit noi infracțiuni odată ce au ieșit din pușcărie. Propunerea mai arată că tabletele le-ar ușura viața celor închiși: aceștia ar putea să învețe diferite limbi străine, ar putea citi sau desena sau chiar ar putea să învețe să programeze.  Desigur, schimbarea ar necesita și măsuri de siguranță pentru a preveni situațiile în care infractorii pot folosi tableta într-un scop nu întocmai bun.

Trebuie să precizăm că în anumite țări deținuții au deja acces la astfel de tehnologii. În unele penitenciare din Statele Unite există deja o tabletă creată special pentru deținuți.