Destinații europene de shopping

De câte ori nu vi s-a întâmplat să reveniți din concedii cu bagajele mai pline decât erau atunci când ați plecat? Cred că tuturor ne place să ne întoarcem din vacanță cu un suvenir mic sau mai mare, luat din duty-free sau după o zi întreagă de colindat prin magazine. Iată care sunt cele mai bune destinații pentru shopping.

 

Pe primul loc așezăm Parisul, căruia nu degeaba i se spune și capitala europeană a modei. Dacă ați alocat un buget mare pentru cumpărături sau aveți ceva economii pe card, mergeți de-a lungul celebrului bulevard Champs-Elysees. Veți vedea nu doar cinemtografe și cafenele, ci și numeroase magazine de lux și branduri renumite. Însă, în Paris sunt magazine și pentru cei care caută chilipiruri. Turiștii le găsesc pe străduțele din Cartierul Latin sau în MontMartre.

 

Nici Italia nu e mai prejos la acest capitol, orașe ca Milano, Roma sau Florența fiind cunoscute cA destinații de shopping. Dacă Florența este renumită pentru bijuterii, iar Roma pentru marochinărie, o sesiune de shopping în Milano înseamnă să cutreieri boutique-urile celor mai mari designeri. Destinația obligatorie este districtul High Fashion, unde, cu puțin noroc, se găsesc piese din colecțiile vechi ale unor designeri celebri la prețuri mai accesibile.

 

Ajungem și în Spania, unde Barcelona este principala destinație pentru amatorii de shopping. Vor găsi aici de la magazine de lux la outlet-uri și mari centre comerciale. Cartierul Gracia este pe placul fanilor produselor vintage.

 

În țara vecină – Portugalia, pentru shopping este recomandată capitala Lisabona. Aici, se găsesc sute de magazine. Și pentru că tot vine iarna, dacă ajungeți în Lisabona nu ratați ocazia de a vă cumpăra mănuși și cizme din piele.

 

Iar, la final, pomenim Turcia, unde orașul Istanbul se laudă cu Marele Bazar – o piață imensă care-i încântă pe turiști cu produse locale, mirodenii și specialități culinare.

 

Să mai spunem că cele mai bune perioade în care să mergeți la shopping în străinătate sunt lunile august-septembrie, dar și ianuarie. În unele orașe, veți găsi reduceri și înainte de Crăciun.

Articole Similare