Destinaţii ecoturistice din România, promovate pe YouTube

Cele mai frumoase destinaţii ecoturistice din România vor fi promovate pe YouTube. Canalul se numeşte Descoperă eco-România şi a fost lansat astăzi.

Pentru început vor fi prezentate cinci destinaţii: Maramureş, Zărneşti – Piatra Craiului, Ţinutul Zimbrului, Ţara Haţegului – Retezat şi Ţara Dornelor.

Destinaţiile ecoturistice vor fi prezentate timp de şapte săptămâni. E vorba de câte un film cu cele mai spectaculoase imagini din locurile considerate destinaţii pentru eco turism.

Iniţiatorii – mai multe organizaţii de mediu şi de turism – spun că locurile alese oferă peste 200 de servicii pentru iubitorii de natură, de mişcare în aer liber, de mâncare sănătoasă sau pentru cei dornici să stea la taifas cu localnicii.

În România există o reţea de eco turism cu aproape 200 de pensiuni, care oferă peste 1700 de km de trasee de drumeţie, cicloturism şi trasee tematice.

O destinaţie de ecoturism este o zonă în care există cel puţin o arie protejată. Până acum au fost evaluate şi recunoscute cele cinci destinaţii prezentate pe canalul de YouTube: Eco Maramureş, Zărneşti – Piatra Craiului, Ţinutul Zimbrului, Ţara Haţegului – Retezat şi Ţara Dornelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS