Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Vecinii vasluianului infectat cu Omicron nu îl lasă nici măcar să deschidă geamul, deși stă la etaj

Bărbatul din Bârlad confirmat cu varianta Omicron nu este lăsat de vecini nici să deschidă geamul, deși locuiește la etaj, de frică să nu se infecteze și ei, scrie Vremea Nouă.

Omul refuză să dea declarații presei, dar se plânge de atitudinea ostilă a vecinilor, care au citit că varianta Omicron se ia și când se deschide ușa.

Până și polițiștii care trebuie să verifice dacă bărbatul respectă carantina la domiciliu sunt îngroziți, iar când vin să-l verifice nu urcă până la el, ci îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră.

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă seara că au fost depistate primele două cazuri de Omicron pe teritoriul României: o femeie de 48 de ani din județul Brașov și bărbatul de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambii au fost pasageri ai zborului din Africa de Sud de pe 30 noiembrie. Autoritățile spun că cei doi sunt asimptomatici și se află acum în izolare.

Bărbatul din Bârlad este inginer la o companie auto din Africa de Sud.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.