Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Unii politicieni se laudă cu donații pe care nu le-au făcut

Senatorul liberal Iulian Dumitrescu şi primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, s-au făcut de râs public lăudându-se cu o donaţie către un spital suport COVID-19, făcută în realitate de o fundaţie din Constanţa, notează Adevărul.

Este vorba despre “un aparat special care are capacitatea să depisteze virusul Sars Cov-2 în doar 15 minute”.

Cei doi s-au pozat dându-și mâna, cu un aer mulțumit pe sub măștile chirurgicale, iar poza a fost atașată unui comunicat de presă prin care Primăria Câmpina mulţumea asociaţiei ”Dăruieşte Aripi” pentru că a achizţionat “echipamentul atât de necesar în aceste timpuri, dar şi senatorului liberal, Iulian Dumitrescu, care a făcut posibil ca această donaţie să aibă loc”.

Doar că Asociația a reacționat imediat, cu propriul comunicat, în care precizează că donația a fost făcută cu banii oferiți de o companie privată, iar senatorul Dumitrescu n-a avut nicio legătură cu donația respectivă.

Primăria a explicat că a fost vorba de o confuzie și și-a cerut scuze.

Iar la Constanța, primarul Decebal Făgădău și viceprimarii Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu s-au lăudat cu o donație în aparate și kituri de testare, făcută către Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Donația nu era a lor, ci a Camerei de Comerț și Industrie România-China.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

Sursa foto : jurnalulph.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.