DEȘTEPTAREA: Unii fermieri spun că seceta le-a distrus suprafețe mai mari decât au cultivat

O situație cel puțin ciudată a fost descoperită de ministrul Agriculturii atunci când a început să verifice cererile pentru despăgubiri depuse de fermierii afectați de secetă.

Astfel, în unele judeţe, suprafeţele declarate de fermieri drept calamitate de secetă sunt mai mari decât cele însămânţate în toamnă, a constatat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Fie raportările au fost greşite în toamnă, fie echipele care constată şi consemnează în procesele verbale nu îşi fac întotdeauna treaba. Vrem să acordăm despăgubiri pe date reale”, a afirmat ministrul.

De-a lungul timpul au fost descoperite mai multe fraude cu banii din agricultură. În programul Tomata, de exemplu, oamenii cereau bani pentru sute de hectare cultivate cu roșii. A mai existat și cazul celor care se declarau păgubiți de cormorani, deși ei cultivau rapiță și orez, apoi raportau pierderi la pește.
Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.