Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un român a intrat în grupul “Fără botniță” de pe facebook și a șters toți membrii

Un român a intrat într-un grup de facebook intitulat „Fără botniță”, a cerut să devină administrator, după care a șters toți membrii.

E vorba de unul din grupurile conspiraționiste, unde se adună oameni care cred că masca chirurgicală de protecție le bagă cipuri în cap ori îi sufocă.

„Veniți în grupul «Fără Botniță Jos Dictatura Medicală» pentru a preveni prezente și potențial viitoare restricții dictatoriale care încalcă drepturile omului”, scrie în descrierea celui mai mare dintre aceste grupuri, care are peste 42.000 de membri.

Un român stabilit la Madrid a decis să acționeze.

Mihai Sandu a intrat într-unul din grupurile „Fără botniță” de pe Facebook, a pretins că este unul dintre cei care nu suportă bucăți de pânză pe față, a devenit administrator și apoi a șters membrii grupului.

„Era un grup mic, de 333 de membri. Nu i-am șters pe toți, doar 330, așa că la final am rămas doar eu și două administratore. Am șters și toate postările”, a explicat Mihai Sandu pentru Newsweek România.

Mihai Sandu a mai spus că a acționat astfel pentru că el crede în măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.