Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un loc de parcare în centrul Bucureștiului va costa peste 8.500 de lei pe an

Bucureștenii care nu au prins un loc de parcare pe lângă bloc de la primăriile de sector s-ar putea să aibă o surpriză neplăcută în perioada următoare. 

Mai precis, 6.720 de lei pe an pentru un loc de parcare administrat de Compania Municipală Parking București. E vorba despre bucureștenii care locuiesc în așa numita zona 1 de tarifare a Capitalei, care cuprinde, printre altele, Parcul Cișmigiu, zona Aviatorilor sau Timpuri Noi. 

Dar se poate și mai rău de atât: 8.640 de lei pe an pentru cei care locuiesc în zona Centrului Istoric.

Cum s-a ajuns aici? Începând cu 2018, Compania Municipală Parking București a identificat zonele în care bucureștenii, riverani sau nu, parcau legal, fără să plătească nimic. 

Până acum, au fost identificate și înregistrate aproape 20 de mii de locuri de parcare și în funcție de zonă, tariful variază între 2,5 și 10 lei pe oră. 

Pentru cei care chiar locuiesc în zonă și nu au unde altundeva să își lase mașina, Compania Municipală oferă posibilitatea achiziționării unor abonamente la un preț, aparent, preferențial. 

Culmea ridicolului, locurile de parcare administrate de Primăriile de Sector prin ADP-uri, aflate uneori la o aruncătură de băț de cele ale Companiei Municipale, nu costă mai mult de 100 de lei pe an.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.